Movie Park Germany, leuke dag - Familie-uitstapjes (2023)

Een dagje pretpark, maar toch iets meer dan de bekende Nederlandse pretparken? Kies dan voor Movie Park Germany met kinderen. Dit themapark, ook bekend als Warner Bros Movie World Germany, bevindt zich in Bottrop, Duitsland. Het park biedt film- en tv-attracties, veel leuke attracties, speelplekken voor de jongere kinderen en is groot genoeg om ze de hele dag te vermaken. Ben je benieuwd welke bezienswaardigheden echt mooi zijn? En voor kinderen van welke leeftijd is Movie Park Germany leuk?

Movie Park Germany, leuke dag - Familie-uitstapjes (1)

Movie Park Germany ligt ongeveer 200 kilometer ten westen van Utrecht. Vanaf Arnhem of Enschede is het een uurtje rijden. Tip: Dit park is vrij duur en de normale entreeprijs (meer dan 50 euro p.p.) is wat ons betreft niet echt de moeite waard. Een paar jaar geleden waren ze veel goedkoper, maar nu hebben ze de prijs flink verhoogd. Gelukkig zijn er altijd aanbiedingen. Je betaalt dus de normale prijs die het zou moeten zijn. Vink activiteiten aan die betrekking hebben op bijvoorbeeldactie van de dagWwandelaarDeze sites bieden regelmatig Movie Park Germany-tickets met korting aan.

Ontdek de attracties van Movie Park Germany met kinderen

Natuurlijk kijken we vooraf welke attracties we willen bezoeken. Onze dochter was 10 jaar oud en 135 cm lang op het moment van het bezoek. Dit betekende dat hij overal heen kon, inclusief alle achtbanen. Alleen voor vrije val en twee andere adrenalineritten, waarbij je alle kanten op moet draaien en vallen, was het nog erg klein.

Movie Park Germany, leuke dag - Familie-uitstapjes (2)

Op de website zagen we dat het park voornamelijk bestaat uit buitenattracties. We hadden een erg koude dag, maar gelukkig bleef het droog. Als er veel regen wordt voorspeld, zou ik een andere dag kiezen om het park te bezoeken aangezien de mogelijkheden binnen erg beperkt zijn. Zelfs de restaurants hebben meestal zitplaatsen buiten.

Movie Park Germany, leuke dag - Familie-uitstapjes (3)

Voorstellingen in Movie Park Duitsland

We waren bij de opening in het park en voordat we konden zien, zagen we eerst de openingsshow. Verwacht geen show zoals in Disney Land, maar een kleine groep mensen die danst op de muziek.

Movie Park Germany, leuke dag - Familie-uitstapjes (4)

Later op de dag zien we nog een paar shows in Movie Park Germany. En hier was onze conclusie, erg leuk en een grote afwisseling van alle attracties, maar geen reden om naar dit park te gaan. Het was vooral handig om lunchtijd in te plannen, zodat ik tussendoor een van de buitenshows kon zien.

achtbanen in filmpark duitsland

Dan gaan we snel door naar de eerste attracties van het attractiepark, want daar staan ​​de langste rijen. Ook de achtbanen van Movie Park Germany zijn erg populair, hiervoor kun je een snelpas kopen. Je betaalt extra, maar je hoeft niet in de rij te staan. Hoewel we het park tijdens het paasweekend bezochten, waren de wachttijden erg goed. Zelfs op het drukste moment van de dag was de langste wachttijd 20 minuten en bij veel attracties slechts zo'n 5 minuten.

Movie Park Germany, leuke dag - Familie-uitstapjes (5)

Er zijn veel achtbanen in Movie Park Germany. De zware achtbaan, de MP Express, was tijdens ons bezoek niet open wegens onderhoud, maar verder hebben we natuurlijk van alles geprobeerd.

Movie Park Germany, leuke dag - Familie-uitstapjes (6)

We hadden twee grote favorieten. Star Trek: Operation Enterprise, behoorlijk intens maar echt cool! Je gaat hier nogal een paar keer. De eerste keer werd er veel geschreeuwd, maar toen begon de adrenaline te stromen en wilden we het nog een keer doen.

Movie Park Germany, leuke dag - Familie-uitstapjes (7)

De Movie Park Studio Tour daarentegen is voor alle leeftijden, maar wij vonden het erg origineel en met een onverwachte wending waardoor het ook leuk is voor volwassenen.

Movie Park Germany, leuke dag - Familie-uitstapjes (8)

Backyardigans Mission to Mars is een stille achtbaan voor jonge kinderen vanaf 95 cm. Jimmy Neutron's Atomic Flyer is een hangende achtbaan, ook geschikt voor kinderen groter dan 95 cm. Ghost Chasers is een soort achtbaan die je vaak ziet op kermisterreinen waar je op een draaiende kar zit. Je moet 120 cm lang zijn om in deze achtbaan te mogen rijden. Ook met jongere kinderen is het erg leuk.

Movie Park Germany, leuke dag - Familie-uitstapjes (9)

Van Helsing's Factory is een indoor achtbaan in het donker waar ze met hun spookachtige decor tot het uiterste zijn gegaan om het spannend te maken. Daarom is het iets minder geschikt voor kleine kinderen. Onze minst favoriete achtbaan was de Bandit, een 90 meter hoge houten achtbaan. Je wordt hier erg nerveus en het is een behoorlijk nare rit.

Andere bezienswaardigheden in Movie Park Germany

Hoewel er op Movie Park Germany veel achtbanen staan, hebben ze ook andere soorten attracties. Bezoek bijvoorbeeld Area 51 - Top Secret - het is een promenade met een buitenaards thema. Er zijn twee drops, maar ook een rustige plek waar je allerlei aliens passeert. Of het erg of een beetje nat wordt, hangt vooral af van waar je zit.

Movie Park Germany, leuke dag - Familie-uitstapjes (10)

We zagen zoveel mensen doorweekt terugkomen van de Santa Monica Pier dat we dat niet deden omdat het maar 12 graden was toen we er waren. Dit is een klassieke boomstamattractie. Een andere leuke waterattractie die we hebben geprobeerd is Excalibur - Secrets of the Dark Forest, een wilde rit.

Movie Park Germany, leuke dag - Familie-uitstapjes (11)

Pier Patrol Jet Ski en Spongebob Splash Bash zijn twee waterattracties voor jonge kinderen. Met die laatste kun je jezelf bijvoorbeeld neerschieten met een waterpistool.

Movie Park Germany, leuke dag - Familie-uitstapjes (12)

Een andere attractie die ons interesseerde was de Avatar Glider. Een soort centrifuge, maar hier lig je op je buik. Daarnaast herbergt Moviepark Germany regelmatig twee schommels, één voor kleine kinderen en één voor wie op zoek is naar meer adrenaline. Er zijn ook twee verschillende versies van de schepen bekend.

Movie Park Germany, leuke dag - Familie-uitstapjes (13)

Tot slot zijn er nog wat meer gezinsvriendelijke attracties, zoals een 4D-film, en in het Movie Park vind je ook klassieke attracties zoals theekopjes, een draaimolen, een reuzenrad en botsauto's. Naast alle attracties die bij de toegangsprijs zijn inbegrepen, zijn er pretparkattracties zoals eendenvissen of schieten waar je extra voor moet betalen en kun je knuffels en andere spellen winnen.

Movie Park Germany, leuke dag - Familie-uitstapjes (14)

Mijn dochter en ik waren het erover eens dat ze één ding kon doen, anders zou ze de hele dag lastig gevallen worden.

Speeltuinen voor kleine kinderen in Movie Park Germany

Je kunt niet verwachten dat er in Movie Park Germany ook meerdere speeltuinen zijn. Deze themaspeeltuinen zijn, net als de Paw Patrol-speeltuin, bedoeld voor jonge kinderen. Het park is gunstig gelegen en daardoor niet heel uitgestrekt. Attracties voor jonge kinderen, zoals speeltuinen, zijn geconcentreerd in twee verschillende gebieden.

Movie Park Germany, leuke dag - Familie-uitstapjes (15)

Restaurants in Movie Park Duitsland

Aan het begin van Movie Park Germany is een straat met veel restaurants en winkels. Ook verspreid over het park vinden we een veelheid aan winkels en restaurants. Ten tijde van ons bezoek waren ze niet allemaal open of hadden ze soms beperkte openingstijden. Het is jammer, want we moesten lang wachten om eten te bestellen.

Movie Park Germany, leuke dag - Familie-uitstapjes (16)

Dit zijn meestal fastfood opties, maar er is ook Subway en een Aziatische stand voor wie eens wat anders wil. Je bent natuurlijk in Duitsland, dus het is niet ongebruikelijk dat mensen heel vroeg bier drinken.

Voor welke leeftijden is Movie Park Germany leuk?

Benieuwd hoe oud Movie Park Germany is? Het park zal een breed scala aan gezinnen aanspreken, met speeltuinen en Paw Patrol-attracties voor jongere kinderen en adrenaline-pompende attracties voor oudere kinderen en tieners. Ik moet echter eerlijk zijn en zelfs met de kortingsaanbieding is het een van de duurste.pretpark in Duitsland over de grens. Persoonlijk ga ik met jonge kinderen, onder de 6, liever voor iets veel goedkopers en eigenlijk nog leuker voor ze.Kalkar-wonderland. Of als je wat verder wilt gaanEifelpark Gondorf.

Movie Park Germany, leuke dag - Familie-uitstapjes (17)

Mocht je twijfelen tussen Phantasialand en Movie Park Germany, dan is het goed om te weten dat de twee parken niet echt vergelijkbaar zijn. En qua uitzicht en algemene uitstraling is dat ook zofantasie landecht eersteklas. Hoewel Movie Park gewoon een leuk dagje uit is, kan het hier en daar wel een update en een likje verf gebruiken. Dit zou ook in de prijs moeten worden weerspiegeld (als u Movie Park-tickets met korting koopt).

Movie Park Germany, leuke dag - Familie-uitstapjes (18)

Hotel in Movie Park Duitsland

In één dag hebben we de meeste attracties van Movie Park Germany gezien, of in ieder geval alles wat we wilden zien. We hadden ook tijd om een ​​paar keer in de achtbaan te rijden. Het was een drukke dag, we waren er net na opening en vertrokken tegen sluitingstijd. Ik kan me dus goed voorstellen dat je op zoek bent naar meer rust en een nacht wilt doorbrengen in Movie Park Germany en dan kiest voor twee dagen Movie Park Germany.

Zij hebben geen eigen hotel in Movie Park Germany, maar hebben overeenkomsten met verschillende hotels in het Ruhrgebied. Dit kan best interessant zijn, we betaalden bijvoorbeeld minder dan € 238 voor een hotel in Oberhausen en een hele dag toegang tot het Movie Park, terwijl de normale prijs voor een hotel met Pasen ook meer dan € 200 was.

Meer reistips in de buurt? Lees ook onze blog erover.Ruhrgebied met kinderen.

Dit vind je misschien ook leuk:

Frankfurt met kinderen, bezienswaardigheden en tipsRuhrgebied met kinderen, beleef het allemaal met de RUHR.TOPCARDVakantiepark Dümmer See en Marissa

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Velia Krajcik

Last Updated: 06/23/2023

Views: 5253

Rating: 4.3 / 5 (54 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: Velia Krajcik

Birthday: 1996-07-27

Address: 520 Balistreri Mount, South Armand, OR 60528

Phone: +466880739437

Job: Future Retail Associate

Hobby: Polo, Scouting, Worldbuilding, Cosplaying, Photography, Rowing, Nordic skating

Introduction: My name is Velia Krajcik, I am a handsome, clean, lucky, gleaming, magnificent, proud, glorious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.